0800331286

Що вигідніше: долар чи євро?

Долар або євро? Що обрати?

Американський долар – валюта міжнародного обігу. Євро – це гроші країн Євросоюзу, яка посідає друге місце у світі за значимістю. Оскільки в нашій країні долари та євро доступні населенню, постає питання: яку валюту краще купити. За дослідженнями аналітиків висока вартість євро до долара сьогодні пояснюється тим, що великі інвестиційні фонди, прагнучи диверсифікувати ресурси, вкладаються в європейський фінансовий ринок.

На курс валют впливають численні чинники: фінансові та політичні новини, звіти великих міжнародних компаній, політичні санкції в країні та ін. Не потрібно купувати долари, коли погана політична ситуація, коли низька ціна на нафту та найгірший варіант, коли ці два фактори поєднуються. А якщо долар різко впаде в ціні? Озирніться навколо себе і ви побачите ноутбук, телевізор, айфон, стіл, стілець, одяг та інше. Більшість речей так чи інакше прив'язана до долара чи євро. Автомобілі, промислове обладнання, більшість з того, що оточує або розроблено або вироблено в розвинених країнах, або вироблено на обладнанні, яке вироблено в США та інших розвинених країнах.

Необхідно розділяти свої заощадження, не зберігати гроші в одному банку та в одній валюті. Ви можете приблизно поділити гроші: долари – 40%, гривні 30 – 40 відсотків, євро – 20%. Це оптимальна формула для заощадження грошей.

Потрібно дотримуватися таких правил інвестування у валюту:

  • слід розглядати довгострокові вкладення, тобто треба купувати валюту надовго з метою отримати дохід за кілька років;
  • не потрібно щодня перевіряти курс валют, бігати по обмінниках, так можна отримати лише збиток, бо кожен банк бере комісію за конвертацію;
  • важливо враховувати сезонні коливання, і це цілком нормально. Зазвичай, євро та долари трохи дешевшають у літній період, період відпусток та дорожчають перед Новим роком.

Якщо ви вирішили купити валюту, то не потрібно робити вибір на користь однієї з них, набагато надійніше застосувати принцип диверсифікації - зберігати заощадження в доларах, євро, можна використовувати фунт стерлінгів, російський рубль або швейцарський франк. Якщо раптом одна з них знеціниться, інші вирівняють баланс і стануть своєрідною подушкою безпеки.

Актуальні оновлення даних валют представлені на сайті обмінника Кіт Груп. Тут можна більше дізнатися про різні валюти світу, забронювати курс онлайн і підписатися на розсилку новин. Обмінні пункти Кіт Груп розташовані по всій Україні та працюють щодня.