0800331286

Відправлення грошей переказом. Як працюють грошові перекази?

В сучасний час ми нерідко переводимо гроші іншій людині різноманітними способами. Одержати переказ можна на банківську карту, готівкою в пунктах обміну або переказів, а також на поштовому відділенні.

Виходячи з цього можна виділити відразу декілька типів переказів:

  • банківський;
  • поштовий;
  • електронний.

Поштою можна переводити гроші як всередині країни, так і за кордон. Найпростіший спосіб відправити гроші всередині країни - це перерахувати гроші на банківську карту. Кошти зараховуються миттєво, але при цьому може взяти певний відсоток, тому варто при відправці вказати платника комісії. Якщо ж необхідно перевести гроші в іншу країну, але при цьому немає можливості відвідати пункти переказів, то можна це зробити за допомогою електронних гаманців, або скористатися Paypal. Розглянемо далі їх переваги і принципи роботи.

Грошові перекази з картки на картку

Грошові перекази Україна

Даний тип переказу грошей поширений у власників банківських карт. Він зручний тим, що дозволяє миттєво перерахувати гроші не виходячи з дому, в транспорті, в ресторані. У всіх українських банків є інтернет-банкінг, завдяки яким можна і здійснити переказ. Ви можете користуватися банкінгом як версією для ПК, так і за допомогою мобільного додатку. Завдяки цьому ви зможете відстежити або повернути грошовий переказ. Якщо у вас виникнуть питання щодо перерахування грошей, то завжди можна звернутися до оператора банку, який зможе виправити помилки при переказі або повернути кошти назад на банківську карту. На банківську карту грошовий переказ може зберігатися без обмежень.

Внутрішні і транскордонні перекази

Надіслати внутрішній і транскордонний переказ можна за допомогою таких провідних міжнародних систем переказів, як Western Union, MoneyGram. Такі системи найкраще підходять для перерахування коштів за кордон. Деякі системи можуть перераховувати гроші і всередині країни. Щоб відправити такий переказ, необхідно вказати прізвище та ім'я одержувача, країну і місто. Одержувачу ж необхідно буде ввести секретний номер за яким можна зняти гроші як в пунктах переказу, так і в банках, які працюють з даними системами.

Єдиний нюанс: за допомогою таких переказів можна перерахувати тільки певну суму, яка встановлена Національним банком України. Тому для переказу великих сум грошей найкраще переводити кошти у вигляді SWIFT-платежу. За допомогою такого переказу гроші безпосередньо будуть зараховані на банківський рахунок одержувача.

Як працює система переказу грошей?

Система переказу грошей працює за принципом переказу з карти на карту. Вся операція проводиться онлайн. У цьому велику роль відіграє оператор, який вносить всі необхідні дані. Якщо розглядати всі види переказів, то вони всі працюють за схожим принципом. Для цього необхідно в більшості випадків мати свій електронний кабінет.

За що ми платимо комісію?

В основному, комісія стягується не за самі послуги, а через політику банків. Перед, тим як відправити гроші слід уточнити у фахівців який відсоток бере та чи інша система переказів, щоб підібрати для себе більш оптимальні умови.

SWIFT-переказ

Swift-переказ одна з найскладніших, але при цьому надійних систем переказів. Найчастіше такий переказ використовують для перерахування грошей за кордон великим компаніям, університетам або власникам зарубіжних банківських карт. Щоб перевести гроші, необхідно знати повні реквізити отримувача, після чого фахівці уважно перевіряють платіжне доручення і відправляють гроші на банківський рахунок. Дана процедура може займати від 3-х до 10-ти днів.

Якщо ви не знаєте як відправити переказ по Україні, то можете звернутися в компанію КІТ Груп. Її фахівці допоможуть перерахувати або отримати гроші. У компанії діють лояльні умови для клієнтів, а також надається гарантія конфіденційності та надійності грошових коштів. Дізнатися більше про послуги та пропозиції КІТ Груп можна, підписавшись на канал Telegram компанії.