0800331286

Перспективи швейцарського франка

Курс швейцарського франка у Сумах

На сьогоднішній день світова економіка похитнулася через пандемію коронавіруса. Вона відбилася на багатьох сферах життя, і особливо - на обміні валют. Як і раніше найціннішими і стабільними є резервні валюти, в які входить і швейцарський франк. На думку аналітиків саме він є ідеальним засобом для заощаджень, так як дана валюта не схильна до інфляції і стрибків навіть на тлі глобальних криз, чого не скажеш про долар і євро.

Причини популярності CHF в Україні

Українці не поспішають вкладатися в швейцарську валюту, так як в нашій країні вона вважається екзотичною. Не у всіх банках можна обміняти CHF, проте в найближчому майбутньому кількість співгромадян, які шукають можливості купити вигідно франк і зберігати в ньому заощадження, буде рости. На думку фінансових експертів в найближчі 2 роки можна очікувати максимального зміцнення франка за рахунок ризику рецесії і втечі інвесторів в безпечні активи.

До основних переваг CHF належать такі:

  • франк - надійна і вільно конвертована валюта, яка не схильна до криз;
  • перехід на дану грошову одиницю супроводжується мінімальними адміністративними нормами;
  • в самій Швейцарії протягом більше 100 років утримується низький відсоток інфляції;
  • CHF можна використовувати для диверсифікації валютних заощаджень;
  • франки Швейцарії затребувані в якості платіжного засобу. Сама країна приваблює мільйони туристів, завдяки яким поповнюється її скарбниця.

Факт того, що у швейцарців є власна валюта з багаторічною історією, робить економіку їхньої країни більш стійкою до зовнішніх чинників, як економічних, так і політичних. Головна перевага банків Швейцарії - це гарантія анонімності вкладів їх клієнтів, тому про суми, які зберігаються в банках, дізнатися третім особам неможливо.

Чи можна в Україні купити франки?

Сьогодні придбати в Україні CHF можна різними способами - в обмінних пунктах, банківських відділеннях або онлайн. Більшість людей вважають за краще користуватися обміном не виходячи з дому, а також вкладати гроші на фінансових біржах. Як правило, купівлею швейцарської валюти займаються ті трейдери, які мають великий досвід в даній сфері, так як новачок не зможе нічого заробити. Це пояснюється тим, що швейцарський франк відноситься до екзотичних валют. На сьогоднішній день по курсу НБУ за 1 швейцарський франк можна отримати 30,60 гривень.